Global Nature

Se mere

GLOBAL NATURE – EN ANDERLEDES 10. KLASSE

Et efterskoleår med naturforståelse i et internationalt perspektiv!

En helt ny linje på Helgenæs Naturefterskole med tværfaglig projektorienteret undervisning, hvor naturen er i fokus i både nationalt og internationalt perspektiv.
Vi arbejder med en praktisk – hands-on tilgang, og du vil få fingrene helt ned i både den danske, norske og afrikanske jord!
Du lærer dig selv at kende på en helt ny måde og du vil opleve, at du kan langt mere end du selv går og tror!

 

TO UGER I NORGES VILDMARK

Året byder på to unikke udenlandsture til henholdsvis Norge og Tanzania.  I starten af skoleåret tager vi to uger på vildmarkstur i Norge, hvor vi arbejder med alt fra primitivt lejrliv og basale færdigheder til overlevelse i naturen og selvudvikling.
Her bliver din egen selvforståelse bragt i spil – du får lov at være ’Alene i vildmarken’ – men i selskab med dine kammerater og i trygge hænder af vores kompetente undervisere.

 

TO UGER I TANZANIA

Inden foråret kommer til Danmark, tager vi to uger til Tanzania. Her møder vi en fremmed kultur og et helt andet klima. Vi skal undersøge og artsbestemme eksotisk planter- og dyreliv, få en forståelse for naturen og dens præmisser, opleve de forskellige økosystemer, både højslette og regnskov.
Du vil møde en helt ny kultur, og mærke det helt ud i fingerspidserne. Her bliver fagligheden virkelig sat på spil med de markant anderledes forhold end vi er vant til.

 

DANNELSESREJSE

De to ture danner sammen med resten af skoleåret en personlig udviklings- og dannelsesrejse. Du oplever dansk, norsk og afrikansk natur og kultur helt tæt på. Du lærer at begå dig og arbejde sammen med andre og du vil få oplevelser og venner for livet!

 

SPØRGSMÅL

Den nye linje er endnu ikke planlagt i detaljer, men har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på telefon 8635 6100 (#1) eller sende os en besked her – Kontakt

 

Rundvisning på Helgenæs Naturefterskole

Der afholdes rundvisninger på udvalgte dage.
Her vil eleverne fortælle om linjefagene, oplevelserne, fællesskabet, rejserne og hvordan et år på efterskole forløber.
Efter rundvisning informerer Forstander Mette Marie Bauer og/eller Viceforstander Pia Oltman mere generelt om skolen, og svarer på alle spørgsmål.

Spørgsmål eller forespørgsel på rundvisning andre tidspunkter: hsl@hne.dk eller telefon 86 35 61 00

Linjefaget lystfiskeri på Helgenæs Naturefterskole

lavo undervisning natur

madlavning i vildmarken

alene i vildmarken med efterskole