Islandske Heste

Se mere

EFTERSKOLE MED ISLANDSKE HESTE

På Helgenæs Naturefterskole kan du lære god ridning og horsemanship med de alsidige islandske heste. Vi nyder at opleve naturen fra hesteryg, og du bliver undervist i alle aspekter af at ride og passe den islandske hest.

Følelsen af frihed og samhørighed med din hest mærker du allerbedst, når du rider en perfekt tølt i den smukke natur på Helgenæs med vores erfarne undervisere Kristina og Marie.

Her hos os får du en bred uddannelse inden for de smukke, hårdføre islandske heste, hvad enten du er til ture, konkurrencer eller horsemanship.


TURE I NATUREN PÅ HESTERYG

Vi rider ture i vidt forskelligt terræn:

  • Unikke Helgenæs rundt
  • Naturuge
  • Friluftstur
  • Nationalpark Mols Bjerge
  • Skolens egen Friluftsgård
  • Lange ture på stranden


ISLANDSKE HESTE OG FRILUFTSLIV

Den islandske hest er udgangspunktet for friluftslivet på vores hestelinje. Vi ser hesten som en god ven, og vi lægger vægt på horsemanship, god ridning og respektfuld omgang med hestene. Vi bruger hestene som vores samarbejdspartnere, hvad enten det er i målrettet træning på bane eller på ture ud i naturen.
Helgenæs’ skønne natur har meget at byde på og på hesteryg får vi mange unikke oplevelser, og vi kommer helt tæt på dyrene i naturen.

Hesteholdet består sædvanligvis af en blanding af elever, der medbringer egen islandsk hest og elever, der lejer en hest af skolen.

Skolen ejer 12 islandske heste, og vi har gode lånemuligheder i lokalområdet.

De fysiske rammer ligger lige ved efterskolen med egen ovalbane, hyggelig rytterstue, løsdrift samt mini-stald.
I det daglige græsser hestene på engfoldene lige uden for vinduerne, og det er eleverne, der passer og sørger for hestene hver dag.

Både på Helgenæs og i Mols Bjerge har vi mulighed for at låne lejrplads med folde. Disse lejrpladser vil være målet for vores overnatningsture, hvor vi kan udvide vores kendskab til natur og friluftsliv i en anderledes sammenhæng.


ÅRETS GANG

Du har selv mulighed for at have indflydelse på indholdet af naturholdet, men et år på dette naturhold på HNE vil komme omkring en række emner, som vil kunne udvide din viden og erfaring om heste. Mulige emner kan være horsemanship, turridning, arbejde fra jorden, konkurrencer for islandske heste, gangartstræning, viden om hestens røgt og pleje, sundhed og sygdom, stutteribesøg, vedligeholdelse af udstyr, elevoplæg om selvvalgte emner, overnatningsture, herunder planlægning af grej og rute samt foredrag af dyrlæge, agronom, tandlæge, “motiver din hest” og Dansk Islandshesteforenings historie.

Som elev på hesteholdet er det også muligt ved egenbetaling at modtage supplerende undervisning. Kender du en god instruktør, eller vil du gerne have anden undervisning, end vi kan tilbyde, vil vi gerne hjælpe med kontakter.


FÆLLESSKABET

Det, vi har fælles på hesteholdet, er interessen og glæden ved heste, træningen, naturen og det daglige arbejde med hestene.

Eleverne på holdet har ofte meget forskelligt erfaringsgrundlag med heste, men alle har noget at bidrage med. Vi ønsker en gruppe, der har gensidig respekt for hinanden og bidrager til at opmuntre alle til at yde deres bedste. Sammen støtter vi hinanden i at turde overskride nogle grænser og udvikle os personligt og med hesten.

 

Lærere:
Kristina Rosenkrands Petersen
Marie K. Hansen

Rundvisning på Helgenæs Naturefterskole

Der afholdes rundvisninger på udvalgte dage.
Her vil eleverne fortælle om linjefagene, oplevelserne, fællesskabet, rejserne og hvordan et år på efterskole forløber.
Efter rundvisning informerer Forstander Mette Marie Bauer og/eller Viceforstander Pia Oltman mere generelt om skolen, og svarer på alle spørgsmål.

Spørgsmål eller forespørgsel på rundvisning andre tidspunkter: hsl@hne.dk eller telefon 86 35 61 00

Efterskoleår med Islandske Heste

Efterskoleår med egen eller lånt hest

Ridning på Islandske Heste på efterskole

Islandske heste på efterskole

Islandske_Heste_Efterskole