Jagt

Se mere

JAGT, JAGTTEGN & VILDTPLEJE PÅ HELGENÆS NATUREFTERSKOLE

Et efterskoleår med masser af jagt og vildtpleje samt muligheden for at tage jagttegn.

Helgenæs Naturefterskole ejer en gård i Esby med knap 20 hektar mark og med direkte adgang til havet nedenfor. Her er der en sund bestand af råvildt, men også duer, ræve, krager og ænder kommer på disse kanter.

Havet ligger lige udenfor skolens dør, og trækket af ænder til Vængesø er massivt. Når vinden er god, og når ænderne kommer ned i den rigtige højde, kan de nås fra vores hjemmebyggede jagtskjul på stranden.

Vi tager naturligvis også imod invitationer til nye områder, blandt andet har vi afholdt nyjægerjagt med naturstyrelsen af flere omgange samt været hjemme ved elever, der gerne vil vise deres revir frem.


LYST TIL JAGT

Vores elever kommer med forskellige forudsætninger for at være på jagtholdet. Nogle har været med far i marken fra de var små, de har måske allerede et jagttegn, og enkelte har måske endda også skudt deres første stykke vildt. Andre kommer med en lyst til at lære om jagt men kun lidt eller ingen erfaring. Fælles for dem alle er, at de har lyst til at lære mere om jagt og alle de områder, der er uløseligt forbundne med den interesse. Nogle ved tidligt, de er jægere for evigt, andre skal først finde ud af det.

Vi tilbyder jagtlige udfordringer og oplevelser, kvalificeret undervisning og vejledning for alle vores elever, hvad enten du er nybegynder eller mere erfaren. Det kræver blot, du har lysten til at være i naturen året rundt og er nysgerrig efter at lære mere om jagten og dens spændende verden.


JAGTHOLDET ÅRET RUNDT

Når skoleåret starter, er jagtsæsonens start lige om hjørnet, og vi bruger tiden på at bygge skjul til kragejagten og pudse formen af på lerduerne.

I september starter jagten på svømmeænder, gæs, krager og ræve, og vi er med fra starten.

Oktober til januar er vores højsæson med så meget praktisk jagt, som vores revirer kan bære – vi lægger vægt på fornuftig forvaltning, fodring og vildtpleje. Eleverne lærer at holde en præcis parole, have fokus på sikkerheden, og de lærer hvilke hensyn, der skal tages ved hver eneste jagt.
Vi skal også med som hjælpere på flere godsjagter rundt omkring i Jylland.

Fra februar til midten af maj knokler elever uden jagttegn for alvor med bøgerne, og der trænes flittigt teori, afstandsbedømmelse, våbenhåndtering og meget mere. De øvrige elever bygger skydetårne og – stiger, laver fodertønder og plantearbejde, forbereder sig til en eventuel riffelprøve, samt står for fodringen på vores terræner. Observation af vildtet og forberedelse til bukkejagten.

Fra 16. maj, hvor bukkejagten starter, indtil sommerferien deltager de elever, der har riffeltegnet i hus, i bukkejagten. Sideløbende laver vi forskellige projekter som for eksempel fremstilling af lokkefugle, lægning af rævegrav, prøveskydning af haglgeværer, lerdueskydning, riffelindskydning, luftgeværtræning, hundearbejde, god mad, besøg af foredragsholdere og ture ud af huset, blandt andet til jagtbutik og jægerforbundet.

Prisen for at deltage på jagtholdet er: 300 kroner per måned. Dette er eksklusiv materialer og prøvegebyr.

Lærer: Erling Hansen

 

 

Rundvisning på Helgenæs Naturefterskole

Der afholdes rundvisninger på udvalgte dage.
Her vil eleverne fortælle om linjefagene, oplevelserne, fællesskabet, rejserne og hvordan et år på efterskole forløber.
Efter rundvisning informerer Forstander Mette Marie Bauer og/eller Viceforstander Pia Oltman mere generelt om skolen, og svarer på alle spørgsmål.

Spørgsmål eller forespørgsel på rundvisning andre tidspunkter: hsl@hne.dk eller telefon 86 35 61 00

Jagt og vildtpleje på efterskole

Jagttegn på efterskole

Efterskoleår med linjefaget jegt

Jagt og madlavning på Helgenæs Naturefterskole

Efterskole med jagt og egen hund

Efterskoleår med egen jagthund

Efterskole med egne jagtstykker og masser af vildt