Strandkøkken

Se mere

Valgfaget ”Strandkøkken” på Helgenæs Naturefterskole

På valgfaget Strandkøkken skal vi spise af havet. Ikke bare fisk, men nogle af alle de andre ressourcer som f.eks tang, planter og ukendte spiselige dyr.

Havet er én af de mest udnyttede ressourcer vi har, men ud over fisk, ved de fleste ikke meget over de andre ressourcer Danmarks hav- og kystområder kan byde på, som for eksempel tang.

Tang kan bruges til en hel masse, fra ”tangpesto” hen til chips lavet af tørret tang. Derfor skal vi se, fange, finde og lære lidt mere om spiselige planter og dyr langs vores kyster.

Der er mange forskellige muligheder for at finde mad og ingredienser, dem vil vi se lidt nærmere på. Når menuen er fundet og fanget går vi videre med at tilberede forskellige retter direkte på stranden eller lærer om hvordan vi holder ingredienserne længere holdbar så de kan bruges til næste gang og/eller flere projekter.

Det er et stort plus, hvis man har egne vaders med eller som udgangspunkt kan låne, hver gang der er valgfag. Vi behøver selvfølgelig ikke alle sammen at stå i vandet og en del planter findes også langs kysterne, så vi kan sikkert finde på nogen løsninger løbende J

Hvad kan i regne med?

  • Info og viden om spiselige dyr og planter langs kysterne på Helgenæs
  • Finde, fange og tilberede helt friske spiselige dyr og planter
  • Tang, krabber, rejer, muslinger, strandkål og andre krydderurter langs kysten
  • Lave en krabbesuppe, koge blåmuslinger, forskellige tang produkter (fx pesto, chips, boller)

 

Rundvisning på Helgenæs Naturefterskole

Der afholdes rundvisninger på udvalgte onsdage i tidsrummet fra kl.14.00-15.30.
Her vil eleverne fortælle om linjefagene, oplevelserne, fællesskabet, rejserne og hvordan et år på efterskole forløber.
Efter rundvisning informerer Forstander Mette Marie Bauer og/eller Viceforstander Pia Oltman mere generelt om skolen, og svarer på alle spørgsmål.

Spørgsmål eller forespørgsel på rundvisning andre tidspunkter: hsl@hne.dk eller telefon 86 35 61 00